Бившият шеф във военното разузнаване Иван Илиев, станал известен като резидента

...
Бившият шеф във военното разузнаване Иван Илиев, станал известен като резидента
Коментари Харесай

"Резидента" от шпионския скандал пожела да остане в ареста

Бившият началник във военното разузнаване Иван Илиев, станал прочут като " резидента " в разследването срещу арестуваните за шпионаж в интерес на Русия, остава в ареста, оповестява Българска национална телевизия. Военно-апелативният съд трябваше през днешния ден да преразгледа мярката за неотклонение на Илиев, който апелира решението на първа инстанция за непрекъснатото му решение. Изненадващо обаче Илиев самичък е отдръпнал жалбата си.

Други четирима обвинени за шпионския скандал също се намират в ареста. Това са зам.шефът на бюджетната дирекция на МО полк. Петър Петров, шеф на секретна секция в Народното събрание, един настоящ чиновник на военното разузнаване, както и брачната половинка на Иван Илиев. Един от шестимата задържани е на независимост против парична гаранция, тъй като е направил цялостни признания. 

" Безпрецедентно събитие от 1944 година насам ", " случай без аналог ", история, която може да се съпостави единствено с разкриването на  така наречен " Петорка от Кеймбридж "... Това са единствено част от хвалбите, с които прокуратурата се самозасипа, откакто арестува за шпионаж в интерес на Русия група от висши военни и служители. Презентацията бе като холивудски сюжет - с видео и аудио записи, фотоси, кодови имена, дешифриране на диалози, срещи, визити. От тях трябваше да се разбере, че 74-годишен някогашен началник в българското военно разузнаване, изкарал преди 1989 година школа в съветското ГРУ, е образувал и управлявал 6-членна шпионска група. Затова и прокуратурата му дава кодовото Резидент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР